De Bibaboerderij

 

De Bibaboerderij is een kinderprogramma voor preschool kids (2 - 6 jaar). De thema's zijn gebaseerd op educatie, verantwoord leven, gezond eten, respect voor milieu en voor elkaar waarbij muziek een grote rol speelt. Veel kinderen komen steeds minder in aanraking met het platteland. "Een koe is paars en melk komt uit de supermarkt" zijn uitspraken die er niet om liegen. Door de serie worden de kinderen spelenderwijs ook weer dichter bij de natuur gebracht.

 

Op een kamertje zien we een jongen spelen. Hij rolt zijn speelkleed uit, zet een boerderij, een stal en wat boompjes op zijn speelkleed en verplaatst zich in zijn denkbeeldige wereld. Hij waant zich bewoner van de Bibaboerderij. Op de Bibaboerderij beleven Bibi de Boerin en Bart de Boer de spannendste en leukste avonturen. Bart is eigenlijk een jongen die uit de stad komt en die Bibi komt helpen op de boerderij en daar beleeft hij allemaal avonturen en komt zo met het platteland in aanraking. Bart is stoer fris en grappig maar soms een beetje onhandig. Bibi,de boerin is lief gezellig en spontaan. Bibi is verantwoordelijk voor de dagelijkse bezigheden op de boerderij en zorgt graag voor iedereen.


Naast Bart en Bibi zijn er nog meer leuke figuren aanwezig zoals, vivavogelverschrikker, hihahaan, bibabig, kikakip, kiekeboekoe, pipapony, gigagroentes (titatomaat, bibaboon, wiwawortel)enfifafruitjes(pipapeer, bibabanaan) Op de Bibaboerderij beleven Bibi de Boerin en Bart de Boer de spannendste en leukste avonturen.