Erik & Sanne


Na een muzikaal verleden bij Johan Verminnen en Raymond Van het Groenewoud startte Erik Van Neygen zijn solocarrière. Zijn eerste LP kwam uit in 1976. In Vlaanderen werd hij bekend omwille van zijn aparte stijl. Een beetje kleinkunst, een beetje country soms. Hij was regelmatig op de Vlaamse televisie en je hoorde hem heel vaak op de radio. Zijn grootste hits zijn ‘Telkens weer’, ‘Stille brieven’, ‘De herinnering blijft’, ‘Het spijt me’, ‘Dans met mij door de nacht’. Op 4 november 1989 hoorde hij Sanne zingen. Hij was onmiddellijk onder de indruk en vroeg haar een cassette op te sturen. Op 14 maart namen ze samen “Veel te mooi” op. Het werd een gigantische hit en het begin van een succesvolle carrière samen.


‘Veel te mooi’, ‘Aan mijn darling’, ‘Wat je Diep treft’, ‘De laatste Bolero’, ‘Twee witte Paarden’, een gouden combinatie! Ook de solonummers van Sanne werden grote hits. ‘Het huis dat tussen Rozen stond’, ‘Land van ons Twee’, ‘Je Voetstap’ en ‘Welterusten’ drongen tot in Nederland door. Ook in het echte leven werden ze een koppel. Ze kregen samen een dochter, Maartje (die later ook zangeres werd). Erik en Sanne trouwden in 1996. In 2009 werd hun geluk even verstoord door Eriks gezondheidsproblemen. Hij kreeg een hersenbloeding en alle concerten moesten worden uitgesteld. In 2010 kreeg hij een tweede hersenbloeding, op het podium. Dit stemde uiteraard tot nadenken en met spijt in het hart besloten ze te stoppen met liveoptredens in 2012.


Ondertussen is Eriks gezondheidstoestand verbeterd en doen ze terug een beperkt aantal optredens. Tot grote vreugde van de fans staan ze met nog meer overtuiging en enthousiasme op het podium. Hun samenzang klinkt met de jaren nóg mooier en nóg harmonieuzer.

 

Erik & Sanne boeken

 

Wie hen ooit live aan het werk zag, blijft fan voor het leven. Hun grootste hits samen, zijn verzameld op de cd “30 jaar Veel te mooi”, nu ook verkrijgbaar in Nederland. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor het exclusief boeken van Erik & Sanne bij Startup Events.

 

Genieten van het leven - Erik & Sanne

 

 

Halleluja - Erik, Sanne en Maartje