Evening Stars

De Evening Stars zijn bekend van radio, tv en sociale media en treden al meer dan 45 jaar op in Noord- en Oost-Nederland en dat doen ze nog steeds met hetzelfde enthousiasme als 45 jaar geleden. De Evening Stars zijn uniek in Meezing- en Piratenfeesten met o.a. ‘Onze Poes en Buurmans Kater’, ‘Oh wat een mooie tijd’ enz. maar ook op bruiloften, bedrijfsfeesten of feesttenten, waar we ook maar uitgenodigd worden. Voor Piratenfeesten hebben ze een speciaal repertoire! De Evening Stars staan bekend als sociaal zeer vaardig, gedreven en super enthousiast.

 

Op 11 december 1970 hadden ze hun eerste optreden. Dit was in de bezetting met Stoffer Otten (accordeon) en Reinhard Smit (drums). Na zo'n 3  jaar kwam Jan Smit er als gitarist bij. Na dat ze enkele jaren als trio hadden opgetreden hebben ze de band versterkt met Tini van Eck als zangeres en bassiste en in deze bezetting hebben ze jaren gespeeld. Om het geluid te optimaliseren is Martin Schuilenberg voor geluid en licht hun komen versterken en dit doet hij nu al ruim 30 jaar. Er hebben zich in de loop van de jaren natuurlijk wel wat wisselingen in de band voor gedaan muzikanten die voor langere tijd bij ons gespeeld hebben zijn: Jans Epping, Edward Heidotting en Jan Laturiuw †.

 

In de 70 jaren hebben ze  singles opgenomen, de eerste single “Onze poes en buurmans kater”, daarna  “Oh wat een mooie tijd”, “Cowboys van de Rio Grande” enz. Al deze nummers zijn opgenomen bij Johnny Hoes (Telstar) in Weert met als producer Fred Limpens. Door het uitbrengen van de singles kwamen er ook meer optredens, mede door het vele draaien van hun platen door de piratenzenders waar ze nog steeds heel veel te horen zijn en waar ze nog steeds veel voor optreden.

 

De Evening Stars zijn ze ook te boeken als Evening Stars Act met al de bekende hits of als Duo Evening Stars voor dertig minuten of vier uur. Bij een optreden als duo wordt er gewerkt met hetzelfde repertoire als met de band de Evening Stars. Het duo Evening Start bestaat uit Stoffer Otten, zangeres Jeannette Kelly en geluidsman Martin Schuilenerg. De bezetting van de Evening Stars bestaat uit: Jeannette Kelly zang, Stoffer Otten toetsen en zang, Jan Smit gitaar en zang, Jan van Sleen drums en zang, Martin Schuilenberg geluid en licht. In deze bezetting zijn ze al zo'n 18 jaren bezig

 

De Evening Stars hebben in de loop van de jaren een breed publiek bereikt, en kunnen avonden vullen met alleen Nederlandstalige nummers, 70, 80 en 90 jaren nummers  of spelen ze de avonden met een mix van Nederlands - Engels - Duist en ook enkele Frans en Spaans talige nummers. De Evening Stars werken niet met een vast repertoire, mede omdat ze zich zo goed mogelijk aanpassen aan wat het publiek vraagt.

 

De kracht van de (DUO) Evening Stars is:  Altijd feest of niet soms!