Grant & Forsyth

 

Dominic Grant & Julie Forsyth vierden in de jaren zeventig furore met de Engelse formatie Guys 'n Dolls. Dit populaire zestal zong de ene hit na de andere naar de toppen van de internationale hitparades, en hun sprankelende vertolkingen van songs als "You're My World", "You Don't Have To Say You Love Me", en "How Do You Mend A Broken Heart", gelden nu niet voor niets als moderne klassiekers. Maar ook het leven van supersterren gaat niet altijd over rozen. Er leek geen einde aan de succesreeks te komen, maar toen de ene Guy na de andere Doll de druk van het sterrendom niet meer aan kon en de groep verliet, bleven Dominic & Julie begin jaren tachtig alleen over en konden ze als duo weer helemaal van voor af aan beginnen.
 

Het echtpaar besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten. Daarvoor stroomde er ook te veel artiestenbloed door hun aderen. Julie is de dochter van de Engelse televisiepersoonlijkheid Bruce Forsyth. Nadat ze de toneelschool van London afgemaakt had, werkte ze als fotomodel en gaf ze Engelse les voor Franse en Duitse TV- en radiostations. Haar plaatdebuut maakte ze op de elpee "Cosmic Wheels" van Donovan. Dominic koos na zijn studio aan de kunstacademie voor de popmuziek. Hij werkte jaren in Rome als sessiemuzikant, tot hij terugkeerde naar Engeland om tot de Guys 'n Dolls toe te treden. Na het uiteenvallen van laatstgenoemde groep besloten Julie en Dominic om vanuit Nederland als Grant & Forsyth de wereld opnieuw te gaan veroveren.

 

Na een paar magere jaren van opbouw bleek dat echt talent altijd weer daar terechtkomt waar het thuishoort... in de hitparade! Grant & Forsyth scoorden in '88 hun eerste hits met "The Sun Ain't Gonna Shine Anymore" en "Anything For You" en begonnen daarmee een niet te stuiten opmars in de Nederlandse populaire muziek.

 

Dominic Grant & Julie Forsyth boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Grant & Forsyth - Keep It Country

 

 

Luister muziek video Grant & Forsyth - Looks Like We Made It