Helmut Lotti

 

Ooit begon Helmut Lotti als soundmixer van Elvis Presley in Nederland. Hij behaalde toen een eervolle tweede plaats en is één van de weinige deelnemers die erin slaagde om van dit spektakel een springplank te maken naar een grandioze carrière. Toen hij op een gegeven moment overschakelde van Vlaamse liedjes naar Engelstalig repertoire bleek dat een gouden zet. Helmut scoorde gigantisch (platina +) met 'Memories' (1993), een collectie Vlaamse hits in het Engels. Hij is echter nooit bang geweest om zijn carrière een nieuwe wending te geven, want in plaats van te kiezen voor de eenvoudige weg van 'Memories II' was Lotti alweer klaar voor een volgende stap. Op zijn vierde CD 'Just for you' (goud +) reveleerde hij een nieuw en minder bekend facet van zijn veelzijdig talent, nl. zelf songs schrijven. Nooit voorheen was zijn schrijvers aandeel zo groot als op deze plaat.

 

Maar Helmut, de muzikale duizendpoot die de ene onvoorspelbare stap na de andere zet, had nog meer verassende dingen in petto. 'Helmut Lotti Goes Classic' is de naam van het ambitieuze en gedurfde project door de man die sommigen Vlaanderen's meest veelzijdige zanger noemen. Op deze CD zingt hij 'a la facon de Helmut' 18 populaire stukken, 'Live' opgenomen in de Antwerpse Elisabethzaal, bijgestaan door het 55-man tellende Golden Symphonic Orchestra en een 20-koppig koor. Hoe voortreffelijk de vorige 4 studio Cd’s ook waren, zelden zijn de enorme mogelijkheden van zijn stem daarop ten volle tot hun recht gekomen. Hij heeft ook nog "Helmut Lotti Goes Latin" uitgebracht, met allemaal Latijns-Amerikaanse nummers erop.

 

Elke keer opnieuw slaagt Helmut erin om zijn fans te verbazen en om dus telkens meer in zijn mars te hebben dan daarvoor werd aangenomen.

 

Helmut Lottie boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk live optreden Helmut Lotti - Mandy