Jan Keizer

 

Jan Keizer werd geboren 3 april 1949 in Volendam. Muziek werd hem met de paplepel ingegeven. Al zijn broers bespeelden wel 'n instrument of zongen.

Jan's eerste band was "The empty hearts". In eerste instantie wilde hij heel graag zingen maar de enige plek die nog vrij was, was de plaats van drummer. Toen Empty terziele ging doordat Thomas Tol naar BZN ging en Jan vond dat er te weinig talent overbleef, zocht hij een nieuwe band bij elkaar.

 

De groep Q tips was 'n feit. Dit keer nam Jan de microfoon ter hand en zong samen met Lida Bond ( ex- George Baker ) de sterren van de hemel. Ze speelden in het voorprogramma van de Cats en de eerste besprekingen om 'n plaat te maken staken de kop op. Maar net toen alles goed leek te gaan werd Jan als drummer gevraagd door BZN. Hoewel zijn toenmalige vriendin (zijn huidige vrouw) het hem sterk afraadde, ging Jan toch drummen bij BZN.

 

Jan werd beroeps en maakte een prachtige tour door Engeland en Zweden. Na 5 jaar kwam de klad er een beetje in en werd een nieuwe muziekrichting gekozen. De band werd aangevuld met een zangeres. Deze ommezwaai kwam op het juiste moment, net toen ze geen brood meer op de plank hadden kwam het lied Mon Amour ( 1976 ) uit. Het werd de debuutsingle van de zangeres Annie Schilder en deze single zou het leven tot de dag van vandaag veranderen.

 

In 1984 vertrok Annie Schilder uit de Volendamse band en kwam Carola Smit.

In het jaar 2000 ging Jan voor het eerst solo met de cd. L'Aventure" een Frans talig hit album, met wat zelf geschreven liedjes. Het werd 'n groot succes. Een jaar later maakte hij nog een plaat `Going back in time ` deze haalde ruim de gouden status en werd weer opgevolgd door nog ´n plaat met 60 er jaren hits. Inmiddels is Jan Keizer de expert van de gouwe ouwe.

 

Na vele vele hits kwam in 2006, na het jaar van het 40e jubileum, het bericht dat BZN ging stoppen. Alle bandleden zochten een andere invulling. En zo koos Jan ervoor solo verder te gaan.

 

Tijdens zijn optreden hoort u naast de successen van BZN natuurlijk titels van zijn succesvolle solo albums L’aventure en Going Back in Time I en II.

 

Jan Keizer inhuren voor uw evenement?

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk videoclip Jan Keizer - C'est la vie