Milk Inc

 

Milk Incorporated begon als een studioproject van drie jonge, getalenteerde producers: Regi Penxten, Ivo Donckers & Filip Vandueren. Alle drie waren ze al actief geweest met het uitbrengen van club-platen op succesvolle Belgische dance-labels zoals Dance Opera, met projecten als K-Lab, Regg & Arkin.

 

De doorbraak kwam er met "La Vache", dat goud werd in Frankrijk en Zuid-Afrika, maar ook een chart-notering behaalde in Engeland, Australië, ... Regi creëerde een live-act en vertrok op tournee door Frankrijk.

Op het podium is Regi verantwoordelijk voor de keyboards, samplers & sequencing; Linda Mertens verzorgt de vocals. Met deze bezetting tourt Milk Inc. de gehele wereld over. Ze hebben reeds opgetreden in Spanje, Frankrijk (Parijs voor 50.000 mensen!), Zuid-Afrika enz.

 

Het succes van "La Vache" werd opgevolgd door "Free Your Mind" & "Inside of Me", beide nummers scoorden her en der in Europa en Scandinavië. De remixes van "Inside of Me" waren inmiddels tot een echte clubhit aan het uitgroeien in de Vlaamse discotheken. Maar België ging pas echt voor de bijl toen er een hechte samenwerking kwam met John Miles Junior. Het management van MILK Inc. werkt ook voor John Miles Junior. En zo kwamen beide artiesten met elkaar in contact. John, die als gitarist al mensen als Tina Turner en Joe Cocker begeleidde, zag een experiment in de dance-muziek wel zitten en dook mee de studio in. De resulterende single "In my Eyes" bleek de perfecte mix van dance, zang en elektrische gitaar. De groep werd hiervoor bekroond met hun eerste Belgische Gouden plaat en Donna's Peperaward.

 

In 1999 werd een eerste full-CD gerealeasd "Apocalypse Cow". Dit werd in België het bestverkopende dance album van dat jaar. Het meest succesvolle nummer van deze cd is het in inmiddels legendarische "Walk on Water". In september 2000 wordt de single "Land of the Living" uitgebracht, alweer een topper. Een maand later krijgt de groep een TMF-award voor de beste dance-act van 2000.

 

In oktober 2000 wordt het 2de album "Land of the Living" uitgebracht. Het volgende schot in de roos was de volgende single "Livin'a Lie" die ook weer hoog in de hitparades terecht kwam. Als 3de single hadden ze "Never Again" uitgebracht wat absoluut ook een topper was.

 

In oktober 2001 kreeg de groep bij de TMF awards België maar liefst twee awards. Een voor beste single en een voor beste videoclip binnenland. Half november 2001 werd het nieuwe nummer "Wide Awake" in Nederland uitgebracht en vervolgens kwam de hit ‘Sleepwalker'.

Inmiddels hebben zij al 6 TMF awards in ontvangst mogen nemen voor o.a. beste dance-act nationaal.

Milk Inc boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk videoclip Milk Inc - Blackout