Nick & Simon

 

Nick Schilder start op achtjarige leeftijd met gitaarspelen. Op zijn zeventiende studeert hij voor een kerstviering van de vierde klas van het VWO thuis in Volendam een Engelstalig duet in samen met klasgenoot Simon Keizer. Hun stemmen passen goed bij elkaar en meerdere optredens in het dorp volgen, met naast eigen repertoire ook liedjes van onder meer Simon & Garfunkel. Simon schrijft daarnaast samen met zijn maatje Jan Smit mee aan liedjes voor het album JanSmit.com. Als boezemvriend van Smit is Simon vanaf maart 2005 wekelijks te zien in Jan Smits reality soap bij de TROS. Tijdens concerten van Jan Smit verzorgt hij achtergrondzang. Nick doet mee aan de tweede editie van Idols en eindigt op de elfde plaats. Zijn deelname levert contact op met de Volendamse manager Jaap Buijs en een contract bij Artist & Company, dezelfde platenmaatschappij als Jan Smit. Met producers Edwin van Hoevelaak en Gordon Groothedde werken Nick & Simon aan Nederlandstalige nummers.
 

De debuutsingle Steeds Weer, uitgekomen in 2006, wordt direct opgepikt door de Nederlandse radiozenders en belandt in de tipparade van de Top 40. Het duo maakt het televisiedebuut in het programma van Paul de Leeuw. Daarna groeit de fanschare in rap tempo. Op 12 mei verschijnt het titelloze debuutalbum. De cd komt op de tiende plaats binnen in de Mega Album Top 100. De single Verloren bevat als extra akoestische versies van het titelnummer, De Stad Amsterdam (Jacques Brel) en Warme Winter. Van de ongeveer 140 optredens dit jaar zijn er tien in het voorprogramma tijdens Jan Smits tournee. Het album Nick & Simon krijgt een Originele Rembrandt, een prijs van Stichting Nederlandse Muziek voor albums die zich onderscheiden door oorspronkelijke Nederlandse composities en/of teksten.

Nick & Simon winnen een Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De prijs wordt 5 februari uitgereikt tijdens het Harpen Gala 2007 in Spant! te Bussum. Herwinnen, de vierde officiële single van het debuut album, verschijnt op 9 februari. Het duo is ook populair in Suriname. De single Steeds Weer behaalt er de eerste plaats van de hitparade. Op 4 mei doen Nick & Simon een uitverkocht optreden in Paramaribo, een week later gevolgd door een optreden op Curaçao. De single Kijk Omhoog is de voorloper van het tweede album Vandaag dat eind september uitkomt. De cd komt binnen op de eerste plaats van de Mega Album Top 100. Het debuutalbum haalt ondertussen de platinastatus met ruim 70.000 verkochte exemplaren. In oktober winnen Nick & Simon als eerste de TMF Borsato Award, een nieuwe prijs voor veelbelovend jong talent. Stichting Nederlandse Muziek beloont het album Vandaag met een Rembrandt. De single Pak Maar M'n Hand komt van niets binnen op de eerste plaats van de Mega Top 100. Het nummer is titeltrack van de speelfilm De Scheepsjongens Van Bontekoe.

 

Nick en Simon deden begin maart 2013 een poging om hun namen vast te leggen in het Guiness Book of Records. En met succes want het zangduo wist namelijk een record te vestigen door op één dag 155 singles uit te brengen. Het nummer Julia van hun album Sterker werd in de originele en in 154 alternatieve versies uitgebracht.  Nick en Simon zongen het liedje namelijk in met 155 verschillende vrouwennamen. Hiervoor zijn de meest voorkomende meisjesnamen van de afgelopen jaren gebruikt. 

 

Nick en Simon boeken bij Startup Events

 

Nick & Simon behoren inmiddels tot de absolute top van het Nederlandse entertainmentcircuit. Nick & Simon boeken? voor je feest of evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Startup Events.

 

 

Bekijk video Nick & Simon