QUINTUS

 

De band Quintus was van 1975 tot 1986 in het noorden en oosten van Nederland erg populair. In de beginjaren bestond het repertoire van Quintus  voornamelijk uit country muziek welke gezongen werd in het Nederlands en in het Gronings. Groningse hits waren o.a.: 'Boerencountry' en 'De Boderieder'.

 

De band bestond destijds uit Dirk Brouwer, Nars Broekhart  (overleden), Ben van der Laan, Henk Bos en Jan de Vrieze. In 1978 nam Luit Jager de plaats van Jan De Vrieze in als drummer en kwam Bert Toebak als zanger bij de groep. Er volgden nog meer wisselingen en het repertoire werd uitgebreider en veelzijdiger. De vele wisselingen in de band deed Quintus geen goed en mede hierdoor hield de band in 1982 op te bestaan.

 

Echter verdween de populariteit van hun muziek en hun platen niet en worden nummers als ‘M’n Truck en Ik’ ‘De Grote Race’ en ‘Robotrijders’ tot op de dag van vandaag nog steeds veel gedraaid en gevraagd. Quintus geniet dan ook nog altijd een grote bekendheid onder de Piraten.

 

Deze populariteit betekende de comeback van Quintus. En zo staan drie mannen van weleer, na meer dan 30 jaar weer op het podium als Quintus.  
 

Quintus boek je exclusief bij Startup Events. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor het boeken van Quintus.

 

Quintus - Hey Jij!