2 Brothers on the 4th Floor

 

De roots van de succesvolle dance-act 2 Brothers on the 4th Floor liggen in de Utrechtse wijk Zuilen. Hier, in een flat 4 hoog, produceren en schrijven de broers Bobby en Martin Boer hun eerste tracks. Het eerste (internationale) succes komt in de vorm van het nummer "Can't help myself". Dit nummer wordt op het podium uitgevoerd door rapper Da Smooth Baron MC en de zangeres Peggy 'The Duchess'. Een Amerikaanse nr. 1 notering volgt in de Billboard Dance Chart Chicago.  Na deze single besluiten de broers het project in 1994 nieuw leven in te blazen en benaderen hiervoor zangeres Des'ray (Desiree Manders) en rapper D-Rock (René Phillips).

 

In deze nieuwe combinatie scoort de groep de ene Top 10 hit na de andere in Nederland en de rest van Europa. 'Never Alone', de eerste single in de nieuwe formatie, behaalde in 1993 de goudstatus. De opvolger 'Dreams' werd in Nederland uitgeroepen tot Alarmschijf, eveneens bekroond met goud en werd de eerste nummer 1 hit van "2 Brothers on the 4th Floor".

 

Na deze gouden start scoorde de groep internationale hits met singles als 'Let Me Be Free', 'Fly Through The Starry Night', 'Come Take My Hand, Fairytales', 'Mirror Of Love', 'There's A Key', 'One Day', 'I'm Thinkin Of U', 'Do You Know?', 'The Sun Will Be Shining' & 'Heaven Is Here'.

 

Na acht succesvolle jaren houdt "2 Brothers On The 4th Floor" er begin 2001 officieel mee op en besluiten Des'ray & D-Rock zich te gaan richten op hun andere succesvolle activiteiten. Zo studeert Desiree Manders cum laude af aan het Hilversumse Conservatorium en is René Phillips in deze periode succesvol met CMC Records en het TMF programma The Pitch.

 

Des'ray en D-Rock besluiten in september 2006 tot een eenmalige reünie-tour met "2 Brothers On The 4th Floor". Na meer dan honderd shows, met als hoogtepunten een uitverkochte Ethias Arena tijdens I Love The 90's - The Party en een uitverkochte HMH op het Veronica 90's Feest, komt de reünietour tot een eind. In maart 2010 komt er een persbericht dat 2 Brothers on the 4th Floor aan een comeback werkt. 2 Brothers on the 4th Floor ging dan ook in 2011 op tournee in 23 landen. Met de revival van de hits in nieuwe producties en de vele succesvolle optredens in 2011 hebben Desray & D-Rock besloten door te gaan met de extreem populaire ‘Reunion Tour’.

 

2 Brothers on the 4th Floor boeken bij Startup Events 

 

2 Brothers on the 4th Floor  feat. Des'ray & D-Rock is te boeken met een spetterende show waarin alle Top 10 hits nog één keer voorbij komen!  2 Brothers on the 4th Floor boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor het inhuren of boeken van 2 Brothers on the 4th Floor bij Startup Events.

 

 

Bekijk videoclip 2 Brothers on the 4th Floor