Ancora

 

Ancora heeft een lang vergeten muziek traditie nieuw leven ingeblazen. Met een frisse sound, een mix van shanty, pop en Irish folk heeft Ancora de aloude zeeliederen een nieuwe impuls gegeven en de muziek breed en toegankelijk gemaakt.

 

Het debuutalbum Vrij Als De Wind omvat 13 nummers opgebouwd met een aantrekkelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. Ze voegen daar een dvd aan toe van absolute topkwaliteit, waarop onder meer alle songs ook nog eens als clips te zien zijn. Niemand minder dan Kathy Kelly van de Kelly Family en John Sheahan van The Dubliners leverden muzikale bijdragen aan het album. Naast Kathy Kelly en John Sheahan, zijn er op het album gastrollen weggelegd voor Jaap Kwakman van de 3 J"s, topviolist Joost van Es en Jan Keizer.

 

Laatstgenoemde tekende, samen met zoon Louis Keizer, tevens voor het overgrote deel van de songteksten. Het moge duidelijk zijn: hier is goed over nagedacht en niet voor niets heeft de groep ruim anderhalf jaar de tijd genomen om album en dvd op te nemen. Het moest perfect klinken, het moest er perfect uitzien. Wie Vrij Als De Wind beluistert én bekijkt, kan slechts beamen dat ze daarin volledig zijn geslaagd.

 

Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams, de drie mannen die samen Ancora vormen, zijn dan ook geen groentjes. Tot voor kort gingen zij namelijk door het leven als De Piratentoppers. Een paar jaar geleden bleken ze stuk voor stuk heimelijke liefhebbers van de aloude shantymuziek. Eigenlijk wisten ze dat niet van elkaar, maar ze ontdekten het bij toeval. Zo brak een fase aan waarin ze, onderweg naar optredens, samen de oude traditionele songs zongen om tenslotte de stap te wagen en hun hart te volgen. Ze besloten het serieus aan te pakken, zochten er de juiste mensen bij en gingen aan de slag. Uiteindelijk leidde dat tot het besluit om het roer dan ook helemaal om te gooien en het leven als Piratentoppers af te sluiten.

 

Ancora boeken / inhuren bij Startup Events

 

Ancora kiest nu het ruime sop. Het kan bijna niet anders of deze groep krijgt de wind vol in de zeilen en gaat op muzikale wijze de harten van velen sneller doen kloppen. Ancora, letterlijk vertaald Het anker. Het anker is los en nu volle kracht vooruit! Laat je meeslepen door Ancora en de magie van de zee. Stap aan boord en.........zing mee!

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor het boeken van Ancora voor uw feest of evenement.

 

Ancora - Voorbij de Horizon