Anouk

 

Anouk is een artiest van zo’n wereldklasse dat elke Nederlander trots op haar is. Haar prijzenkast puilt uit van de (dubbel)platina en gouden platen en (inter) nationale awards. Iedereen kent hits als ‘R U Kiddin Me’, ‘Michel’, ‘Nobody’s Wife’, ‘Good God’ en ‘I Don’t Wanna Hurt’. Allemaal nummers die nog dagelijks voorbij komen op de verschillende radio- en clipzenders. Ook live staat de zangeres op eenzame hoogte, daar kan iedereen die wel eens een show van Anouk heeft gezien over meepraten. Een zangeres met zo’n power, charisma en geweldige liveband is een garantie voor succes en uitverkochte zalen en stadions. Anouk heeft een pittige uitstraling, die versterkt wordt haar sterke optredens. Op festivals is zij een absolute sfeermaker en publiekstrekker. We hebben dan ook te maken met een rockzangeres zoals Nederland die in lange tijd, en misschien zelfs wel nooit eerder, heeft voortgebracht. Rauw, vol passie, puur en met een gouden stem. Ze combineert de gloeiende emotie van de blues met goudeerlijke rock en soepele funky ritmes, maar ook met eigentijdse invloeden als hiphop. 

 

Anouks carrière raakt in een stroomversnelling wanneer zij tijdens een festival enkele songs zingt met Barry Hay , frontman van de legendarische rockgroep Golden Earring . Hay is zeer onder de indruk van haar talent en schrijft samen met Earring-collega George Kooymans voor haar het nummer Mood Indigo. Het is een van de redenen voor platenmaatschappij Dino Music om Anouk een contract aan te bieden. Uitgebracht in september '96, zorgt Mood Indigo gelijk voor veel interesse en airplay. Dat wordt alleen maar versterkt wanneer ze later dat jaar weet te overtuigen in het voorprogramma van de Golden Earring . Voor Anouk bestaat er dan allang geen twijfel meer: Ze heeft haar roeping gevonden.

 

Anouk boek je bij Startup Events

 

Anouk boeken voor uw evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van Anouk bij Startup Events.

 

 

 

 

Anouk - Wanna Little Something

 

 

Anouk - I Just Met A Man