Anseltaler

 

We schrijven het jaar 1977…….

Drie vrienden uit de regio Kerkrade hebben het idee om hun individuele hobby en vaardigheden te gaan bundelen door een muziekgroep op te richten. Hoofdelijke doelstelling “het entertainen van hulpbehoevenden en zieken uit hun regio”. Omdat er in het dorp van initiatiefnemer Leo Fincken een beek genaamd “de Anseltaler“ stroomt word deze naam dan ook gekoppeld aan hun nieuw groepje.

 

Na een aantal jaren met veel succes het Volkstümlich woord in de regio verkondigd te hebben komen de drie wijzen uit het Zuiden in contact met platenmaatschappij TELSTAR. De muziektitan Johny Hoes ziet wel wat in het soort muziek wat de mannen brengen, want per saldo is hun genre toch vrij uniek te noemen in Nederland. De opnames volgen en Anseltaler brengen in de komende 10 jaren veel gevraagd vinyl uit.

 

Na een aantal interne veranderingen en wisselingen zijn de Anseltaler nu anno 2016 aanbeland bij de huidige formatie Anseltaler waarin 5 vrienden uit het verleden en heden intussen de Limburgse grens ver overschreden hebben maar nog steeds met dezelfde doelstelling musiceren “ Het entertainen van mensen”. Met een blijk van waardering en dank spreken de Anseltaler dan ook un dank uit aan alle muzikanten die er zorg voor gedragen hebben dat de Anseltaler nu 40 jaar na dato nog steeds “ Alive & Kicking” zijn en een goede muzikale toevoeging zijn op uw Oktober, Bier, Wiesen, Carnaval of elk ander feest waar het dak eraf moet!

 

De Anseltaler boeken voor uw feest of evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Startup Events.