Anseltaler

 

We schrijven het jaar 1977, drie vrienden uit de regio Kerkrade hebben het idee om hun individuele hobby en vaardigheden te gaan bundelen door een muziekgroep op te richten. Hoofdelijke doelstelling “het entertainen van hulpbehoevenden en zieken uit hun regio”. Omdat er in het dorp van initiatiefnemer Leo Fincken een beek genaamd “de Anseltaler“ stroomt word deze naam dan ook gekoppeld aan hun nieuw groepje.


Na een aantal jaren met veel succes het Volkstümlich woord in de regio verkondigd te hebben komen de drie wijzen uit het Zuiden in contact met platenmaatschappij TELSTAR. De muziektitan Johny Hoes ziet wel wat in het soort muziek wat de mannen brengen, want per saldo is hun genre toch vrij uniek te noemen in Nederland. De opnames volgen en Anseltaler brengen in de komende 10 jaren veel gevraagd vinyl uit.


Na een aantal interne veranderingen en wisselingen zijn de Anseltaler anno 2018 aanbeland bij de huidige formatie Anseltaler waarin 6 vrienden uit het verleden en heden de Limburgse grens ver overschreden hebben, maar nog steeds met dezelfde doelstelling, namelijk: muziek maken en het professioneel entertainen van mensen. Met waardering spreken de Anseltaler hun dank uit aan alle muzikanten die er zorg voor gedragen hebben dat de Anseltaler nu 40 jaar na dato nog steeds “ Alive & Kicking” zijn!

 

De kracht van de Anseltaler is dat zij een heel breed (oktoberfest) repertoire hebben en daardoor eenieder kunnen bedienen! Van Helene Fischer, tot omgebouwde Popnummers in Oberkrainer stijl en typische Schlagers; alles komt voorbij! Als u dus een Duitse feestband zoekt, die zowel landelijk, maar ook internationaal vol gas, conditieslopend en met veel " gaudi " hun kunnen heeft mogen tonen, dan bent u bij de Anseltaler aan het goede adres. 

 

De Anseltaler beschikken over een uitgebreid repertoire en spelen gegarandeerd het dak eraf op de vele oktober-Wiesen- carnaval- en dorpsfeesten. Met hun jarenlange ervaring voelen de bandleden de sfeer van elk feest perfect aan en weten ze van elk evenement steeds weer een groot feest te maken, waarbij professionaliteit en gezelligheid altijd op de voorgrond staan. Met waardering spreken de Anseltaler hun dank uit aan alle muzikanten die er zorg voor gedragen hebben dat de Anseltaler nu 40 jaar na dato nog steeds “ Alive & Kicking” zijn!

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Startup Events voor het exclusief boeken van de Anseltaler voor uw feest of evenement.