Armin van Buuren

 

Armin van Buuren koopt op zijn 16e zijn eerste draaitafels om er op te leren mixen. Zijn grote voorbeeld is mixer Ben Liebrand. Langzamerhand ontwikkelt Armin van Buuren zijn eigen stijl die hij etaleert op de eerste demo. Een nummer van deze demo verschijnt al meteen op een compilatie en zo begint voor Armin van Buuren de start van zijn carrière.

 

Met het geld dat Armin van Buuren aan zijn eerste demo verdient, koopt hij beter apparatuur en brengt hij aan het eind van het jaar zijn eerste vinyl-single uit. Armin van Buuren brengt onder verschillende namen op verschillende labels zijn nummers uit. Daarnaast is hij actief als dj in club Nexus in Leiden waar hij elke week vijf uur per avond draait.

 

Het grote succes begint in Engeland waar hij met het nummer Blue Fear (onder de naam Armin) de Engelse hitlijst haalt. Hij krijgt in de trancekringen volop erkenning met producties als "Rising Star-Touch me" en "Armin– Communication". Hij wordt al snel samen met DJ Tiësto en Ferry Corsten een van de vertegenwoordigers van de Nederlandse trance. Met DJ Tiësto samen scoort hij onder de naam "Alibi– Eternity" een hit. Hij krijgt in 2001 een eigen radioprogramma op ID&T-radio genaamd "A State of Trance", wat al snel zeer populair wordt. Ook produceerde hij de hit "Perpetuous Dreamer– The Sound of Goodbye". Zijn draaistijl is meteen te herkennen; melodische kwaliteitstrance. Armin van Buuren is maar liefst vijf keer uitgeroepen is tot de beste dj van de wereld.

 

Armin van Buuren boeken bij Startup Events

 

Armin van Buuren boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van Armin van Buuren voor je feest of evenement bij Startup Events.

 

Armin van Buuren live at Tomorrowland 2020 NYE

 

 

 

Armin van Buuren feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Official Music Video)

 

 

Bekijk videoclip Armin van Buuren - In and Out of Love