Bastiaan Ragas

 

De 32-jarige Ragas heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en blijkt een creatieve duizendpoot te zijn. Als kind volgt hij gitaar- en pianolessen, later gevolgd door theater- en acteerlessen. Hij toert in Amerika, Europa en Mexico met de Amerikaanse multiculturele theater/muziekgroep Up With People en na zijn terugkomst in Nederland toert hij een jaar met de theaterproductie Jeans.


Als leadzanger van Caught In The Act, een van de meest succesvolle boybands uit de jaren negentig, neemt hij vier albums op en scoort hij maar liefst 15 hits. Caught In the Act verkoopt wereldwijd meer dan 15 miljoen platen en is met name buitengewoon populair in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Australië en Azië. Na het uiteenvallen van de band neemt Bastiaan zijn eerste soloplaat op, getiteld Tomorrow Is Looking Good, die hij zelf schrijft en produceert en die internationaal wordt uitgebracht. Daarnaast wordt hij het gezicht van het Italiaanse modehuis Iceberg. In 2001 wordt hij gevraagd voor de rol van Radames, een van de hoofdrollen in de musical Aida, die hij met verve vervult. Met de single ‘Alles’ uit de musical, een duet met zijn tegenspeelster Tooske Breughem, heeft hij een Top 3 hit in Nederland, een unicum in de musicalgeschiedenis. Na dit succes speelt hij vervolgens in 2003 de rol van d’Artagnan in de Nederlandse theaterproductie 3 Musketiers. Ondertussen werkt hij hard aan een carrière als Tv-acteur met o.a. een gastrol in de serie All Stars en een hoofdrol in de ziekenhuisserie Trauma 24/7

Niet alleen de CV van Bastiaan is goed gevuld, zo ook zijn prijzenkast: hij kreeg meer dan 10 gouden en platina platen in Europa en Azië en vele awards. In 2002 ontving hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in Aida en een jaar later werd hij wederom genomineerd voor zijn rol van d’Artagnan. In het najaar van 2004 zal hij te zien zijn in een kleine rol in de Nederlandse film Floris en onlangs heeft hij een hoofdrol weten te bemachtigen in de film Sportman van de Eeuw, waarvan de opnames later dit jaar zullen starten.

Hij was te zien als jury-lid in het door Endemol geproduceerde programma “Popstars the Rivals” dat elke zaterdagavond te zien is op RTL 4! Naast al deze filmactiviteiten heeft Bastiaan besloten zich weer te focussen op zijn andere passie: muziek.

 

Bastian Ragas inhuren voor uw evenement?

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk videoclip Bastiaan Ragas - Dit Is Mijn Stad