Bettie Serveert

In 1991 wordt de groep Bettie Serveert opgericht. De naam van de band verwijst naar de tennisspeelster Betty Stöve. Hiervoor hebben vier leden van Bettie Serveert al gezamenlijk gewerkt in de band ‘De Artsen’, een alternatieve band uit Arnhem. Al sinds 1991 staat Betty Serveert met zangeres Carol van Dyk op de planken. Het alternatieve geluid in combinatie met de melodieuze zang van Carol zorgde ervoor dat de band met debuutplaat ‘Palomine’ indruk maakte op zowel nationaal als internationaal niveau.

 

De eerste demo van Bettie Serveert wordt goed ontvangen en zelfs tot Demo van de Maand uitgeroepen in het Britse tijdschrift Melody Maker. In september 1992 verschijnt de single ‘Tom Boy’, gevolgd door het debuutalbum ‘Palomine’. De band gaat direct toeren door Europa, Amerika en Canada. In 1993 en 1995 speelt Bettie Serveert op Pinkpop en in januari 1994 ontvangt de band de BV Popprijs. In hun rijke carrière speelden ze onder meer met Jeff Buckley en The Counting Crows.

 

Anno 2013 laat Bettie Serveert zien dat ze nog prima kan meedraaien in de hedendaagse muziekwereld. Dit doet de band onder meer met oud materiaal, maar ook vooral met nieuw materiaal van hun nieuwste album ‘Oh, Mayhem’. Van dit album kwam in oktober 2012 al de eerste single Had2Byou uit. Wederom produceert Bettie Serveert hiermee muziek van het hoogste niveau. In januari 2013 verschijnt de 2de single van dit album. Ter promotie van dit nieuwe album tourt Bettie Serveert in het voorjaar van 2013 langs diverse Nederlandse zalen met een hele energieke show.

 

Bettie Serveert boeken / inhuren bij Startup Events

 

Bettie Serveert boeken voor uw evenement of feest? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van Bettie Serveert bij Startup Events.

 

Fotocredits - Tinca Veerman

 

 

Bekijk videoclip Betty Serveert