Caribbean Brass International

 

De Caraïbische brassband International is een lopend dansorkest. De band bestaat uit een aantal blazers en drummers. De muzikanten zijn jongeren afkomstig uit het Caraïbisch gebied, o.a. Aruba, Antillen, Santo Domingo, Suriname, Haïti en Ghana, en woonachtig in Amsterdam en Almere, die broederlijk met elkaar omgaan. De kleurrijke samenleving heeft de muziekstijl van de Caraïbisch brassband sterk beïnvloed. De muziek is een samenspel van Spaanse, Europese, Afrikaanse en Indiaanse elementen, zoals samba, soca, calypso, merenque en moderne muziek. De razendsnelle ritmische muziek die zij ten gehore brengen, vindt haar oorsprong in het grootste volksfeest van het jaar, 't carnaval. Dit is in het Caraïbisch gebied het cultureel hoogtepunt.

 

De kracht en het enthousiasme waarmee de muzikanten spelen, lijken onuitputtelijk en het ritme werkt aanstekelijk. Het is onmogelijk om de benen en heupen stil te houden. De Caribbean Brass International treeedt op, zowel op podia als temidden van het publiek. De groep brengt een wervelende show die in praktisch alle ruimtes kan worden opgevoerd.


De Caribbean Brass International heeft met veel succes meerdere malen in bijna alle Europese landen opgetreden èn is de oudste en meest bekende Caraïbische brassband in Europa. Ze treden op met 12, 15, 18, 25 en 30 muzikanten. Dat is afhankelijk van de wens van een opdrachtgever.

 

De Caribbean show/dance groep The Caribbean Force bestaat uit een aantal exotische danseressen in prachtige Caraïbische kostumms, die een dynamische dansshow geven en indien gewenst een Caraïbische Carnavalsshow met samba, soca, merenque en folkdance ten tonele brengen. De The Caribbean Force treedt op mèt en zonder de brassband.

 

Caribbean Brass Band boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Startup Events