Cooldown Café

 

Het begon allemaal in november 2000. De eigenaar van de Cooldown cafés was een paar dagen in Duitsland, en hoorde daar het meezingen door alle Duitsers, met HEEEEY BABYYY, uh ….ah… En hij dacht, hè als de Duitsers zo uit hun dak gaan met deze plaat, gaan wij het in Nederland ook eens proberen.

Het nummer werd gemaakt, de Duitse tekst werd vervangen door een Nederlandse tekst maar toen nog de mensen om het uit te voeren. Dit moesten de barkeepers worden van The Cooldown Café, dus een bus huren, en met een groep barkeepers de studio in.

 

Zo gezegd zo gedaan, de plaat werd opgenomen, en het nummer werd met grote spoed uitgebracht. Eerst heel voorzichtig de top 100 in op 91, en toen kwam de opmars, mede door de enorme steun van Rob Stenders, kwamen al snel de reacties op het nummer. Dit was ook te merken aan het stijgen van de plaat, want van de 90 ging hij naar de 80, 60, 40 ….en toen top 10! Dat de plaat zo populair ging worden, had de groep nooit verwacht, maar toen hij op nummer 3 kwam in de top 100, ook nog eens de top 40 in ging, en overal gedraaid werd in de cafés en zelfs bij iedere voetbal wedstrijd door het publiek gezongen werd, werd het duidelijk. Dit is een super hit, en eentje die je over 5 jaar nog zingt.

 

Als snel werd de groep geformeerd want om met alle barkeepers het land door te reizen was niet te doen. Er werd een act bedacht en het eerste officiële optreden was een feit. En nog steeds iedere maand, ieder weekend staan ze overal in het land, inmiddels heeft de groep al honderden optredens achter de rug, Ahoy, Museumplein en is het eind nog lang niet in zicht!

 

Met veel optredens zowel in het binnenland als in het buitenland, zijn zij niet meer weg te denken uit het feestcircuit. Er volgden tours in Australië, Spaanse costa`s en Curaçao. Zo werkt de Cooldown ook graag samen met andere artiesten. Samen met Henny Huisman werd het de vrolijke plaat: `Met z`n allen`. Met Gerard Joling, `The lion sleeps tonight` die een top-40 notering behaalde. Voor `Zomer`werd Piet Paulisma ingeschakeld. De meiden, tegenwoordig ook wel bekend als de Coolgirlz, hebben tegenwoordig een groter aandeel in het optreden, wat de show zeer gevarieerd maakt.

Houd ze in de gaten de feestbeesten van Nederland.

 

Cooldown Café boeken bij Startup Events

 

Cooldown heeft een spetterende show van 30 min en waar ze ook staan het is gegarandeerd feest! Hou ze in de gaten deze feestbeesten van Nederland en boek ze nu voor je feest of evenement bij Startup Events.

 

 

Bekijk videoclip Cooldown Café