Dana Winner

Dana Winner is één van de populairste zangeressen uit Vlaanderen. Ze groeide op in een gezin met 5 kinderen en zo jong als ze was hield ze al van zingen zodat ze zich aansloot bij een plaatselijk kerkkoor. Wanneer ze op een dag deelneemt aan een soundmixwedstrijd, georganiseerd door Omroep Limburg met een liedje van Mireille Mathieu wint Dana deze wedstrijd tot haar eigen verbazing. Door het winnen van deze soundmixwedstrijd, kwam ze in contact met John Terra, die haar aan Jean Klüger voorstelde. Onder leiding van Jean Klüger kwam er in 1989 een eerste single: "Op het dak van de wereld" een cover van de Carpenters-klassieker.

 

Dit betekende voor Dana Winner het begin van haar carrière want ze scoort hiermee haar eerste hit. Vanaf dit moment volgen de dingen elkaar snel op. Er volgen tientallen gouden en platina onderscheidingen en verschillende nummer 1 hits zoals ‘De Oude Man En De Zee’, ‘Woordeloos’, ‘Westenwind’ en ‘Zeven regenbogen’ .

 

Dana’s unieke vocale talenten, haar stijlvolle shows, haar met veel zorg geselecteerd repertoire en haar gedrevenheid zorgen ervoor dat ze ook in het buitenland werd opgemerkt. Nadat ze in eigen land vijf keer verkozen werd tot beste zangeres, komt Dana de hitparades binnen in: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Zweden. In Zuid-Afrika wordt ze de populairste buitenlandse artieste genoemd. Waar ter wereld ze ook optreedt de live optredens van Dana en haar band worden overal enorm gewaardeerd. Haar concerten zijn in een mum van tijd uitverkocht en ze treedt op in de bekende grote zalen.

 

Inmiddels is Dana Winner met haar concerten ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaters en dus startte Dana Winner haar nieuwe theatertour Chan Rak Khun’ op 18 januari 2014 ook in Nederland. De eerste vijf  voorstellingen zijn ondertussen geweest en de eerste reacties op haar nieuwe voorstelling zijn wederom zeer positief en hartverwarmend.

 

Dana Winner boeken / inhuren bij Startup Events

Dana Winner boeken? Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid en mogelijkheden voor het boeken van Dana Winner bij Startup Events. Naast het boeken van Dana Winner denken wij graag mee over de verdere invulling van jullie events.

 

Bekijk videoclip Dana Winner - House of Cards

 

 

Bekijk videoclip Dana Winner - Beautiful life  Full concert.