De Jeugd v Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig is een Nederlandse rapformatie bekend van hun nummer 1-hit Watskeburt?! uit 2005. De leden van De Jeugd van Tegenwoordig zijn Vieze Fur (echte naam: Freddie Tratlehner, ook wel Vieze Freddie genoemd), P. Fabergé (echte naam: Pepijn Lanen, ook wel P. Dronq/Serge Fabergé genoemd) en Willie Wartaal (echte naam: Olliçio Locadia). Hun producer is momenteel Bas Bron, door het drietal ook wel 'De Neger des Heils' genoemd. Willie Wartaal en Vieze Fur vormen soms samen het duo Baksteen. P. Fabergé maakt ook solo muziek onder de naam LeLe.

 

De beat van Watskeburt werd eind 2004 gemaakt door Bas Bron, die alle nummers van De Jeugd van Tegenwoordig heeft geproduceerd voor het Magnetron Music-label. De tekst werd geschreven door Vieze Fur en P. Fabergé. De uitdrukking 'Watskeburt' ontleenden ze overigens aan de Nederlandse rapper Heist Rockah. Op 16 mei 2005 werd de single van Watskeburt uitgebracht door Magnetron Music i.s.m. TopNotch. Het nummer sloeg aanvankelijk niet aan, maar werd door enkele radiozenders opgepikt. Op 4 juni kwam Watskeburt de Top 40 binnen. Het nummer werd een grote hit en verdrong een paar dagen later Geef mij je angst van Guus Meeuwis van de nummer 1-positie.Eind 2005 verscheen het debuut van De Jeugd van Tegenwoordig, Parels voor de Zwijnen. In 2008 opgevolgd door De Machine. De Lachende Derde werd eind 2010 uitgebracht. Deze plaat behaalde de gouden status en verscheen ook in België.

 

In België werd Watskeburt ook een hit; het nummer werd grijs gedraaid door Studio Brussel en andere radiozenders. Er werd zelfs een jumpstyle-versie van het nummer gemaakt, genaamd Watskejump.

 

De Jeugd van Tegenwoordig boeken voor uw evenement of feest? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

 

Bekijk videoclip De Jeugd Van Tegenwoordig - Get Spanish