Dennie Christian

 

Bernd Althoff wordt geboren in het Duitse plaatsje Bernsberg bij Keulen. Hij is een opstandige leerling die het niet lang uithoudt op school omdat hij constant in de clinch ligt met leraren. Omdat zijn ouders een supermarkt bezitten vlakbij een legerplaats met veel Vlaamse militairen, komt Althoff al snel in aanraking met de Nederlandse taal. Hij wordt lid van een plaatselijk bandje en met toeval komt hij in contact met de producer Tony Hendriks. Er worden een paar singles uitgebracht die helaas allemaal flopten. Zijn vierde single wordt uitgebracht en deze presenteert hij ook op het schlagerfestival in Nederland. Hij is hiervoor uitgenodigd door de Nederland Harry Thomas. Deze vierde single genaamd Rosamunde is een vrolijke meezinger en wordt na dit festival een grote hit in de Benelux. Er wordt een artiesten naam gekozen en zo gaat hij verder onder de naam Dennie Christian. Ook in Duitsland werd de single Rosamunde een groot succes en werden er meer dan 500.000 exemplaren verkocht. De echte grote doorbraak blijft echter nog uit.

 

Voor het volgende Schlagerfestival laat Thomas hem een Nederlandstalig lied zingen, een versie van het aloude Besame Mucho, dat een grote hit wordt en Dennie Christian in de Benelux tot een veelgevraagd artiest maakt. Dennie Christian heeft in der loop der jaren de samenwerking met vele artiesten opgezocht waaronder Freddy Breck, Roy Black, Mieke en Vader Abraham.

 

Dennie Christian boeken bij Startup Events

 

Dennie Christian heeft een verbazingwekkend talent. Spelenderwijs lukt het hem om zijn positieve levensinstelling, zijn plezier in de omgang met mensen en de liefde voor Duitstalige muziek op het publiek over te brengen. Met zijn sympathieke uitstraling zorgt hij steeds weer voor een groot feest der herkenning! Dennie Cristian boeken? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Dennie Christian - Dat komt door jou (officiële videoclip)