Di-rect

 

DI-RECT is opgericht in 1999 en heeft door de jaren heen de nodige successen verworven met zijn live performances. Di-rect staat bekend om zijn energieke live optredens en zijn bijzondere geschiedenis. De energie en muzikaliteit spat van het podium en de herkenbare sound bezorgt je echt kippenvel.

 

In 1999 heeft Jamie van Westland, de drummer van Di-rect samen met zijn vader de band Di-rect opgericht. Na de demo "Just the Way I do" op Radio 3FM tijdens het radioprogramma van DJ Rob Stenders kreeg Di-rect een eigen management en een platencontract. En verschijnt het eerste album "Discover" die wordt bekroond met een gouden plaat. Ze staan op diverse grote events zoals Parkpop, Pinkpop en reizen zelfs af naar Indonesië voor een tour en ontvangen de Tros Mega-Award voor 'populairste artiest/groep van het jaar'.

 

Het harde werken voor het tweede album 'Over the Moon' wordt dik beloond. Het album van o.a. de hits zoals "Adrenaline", "She", "Rollercoaster" en "Don't Kill Me Tonight" wordt net zoals het album 'Discover' bekroond met een gouden plaat.

 

Ook in 2005 slepen ze vele prijzen binnen, namelijk de TMF Award 'Best Video' voor "Rollercoaster", Sena Guitar Award voor 'Favorite Guitarplayer' Tim Akkerman, Sena Guitar Award voor 'Supporting Guitarplayer' door Spike en krijgen zij de Haagse Popprijs 2004 voor 'Beste Live Act' omdat zij live een goede performance hebben waarbij de energie en de muzikaliteit van het podium afspatten.

 

In 2005 komt de single "Hungry for Love" uit, waarna het Album 'All System Go' gelijk op nummer 1 binnenkomt in de Mega Top 100. Opnieuw worden zij weer bekroond voor 'Beste Live Act' dit keer door de 3FM Award Show. En verschijnt de Single "Cool Without You" waarna zij kort erna de TMF Award 'Beste Popgroep Nationaal' ontvangen.

 

In 2008 begon Di-rect met de "Live & Acoustic Tour" naar aanleiding van het album genaamd 'Di-rect'. De zalen waren afgeladen vol. De liefhebbers werden overweldigd met rock met een akoestisch tintje. Het was zo'n groot succes dat de tour in 2009 op vergelijkbare wijze werd herhaald. Hiervan verscheen het album 'Di-rect Live & Acoustic' en de gelijknamige DVD in hetzelfde jaar.

 

Di-rect besloot in 2008 onder leiding van musicalproducer Jan Rot iets anders te gaan doen. Namelijk de Rockopera Tommy van The Who, deze is in het Nederlands herschreven en werd vanaf 16 februari 2008 in alle grote theaters vertolkt. De rockopera "Di-rect doet Tommy" was een daverend succes, de zalen waren afgeladen vol en was een groot plezier voor jong en oud.

 

Halverwege 2009, na bijna 10 jaar samen te zijn geweest, besluit zanger Tim Akkerman de band te verlaten en laat de rest van de band in twijfel achter. De band wil verder en besluit een nieuwe zanger te gaan zoeken. Dit deden zij met behulp van Bnn. In een reeks van tien afleveringen van het Bnn programma "Wie is Di-rect" kon men volgen hoe de band op zoek ging naar een nieuwe frontman. Dit was beslist niet eenvoudig.

 

Totdat Marcel van Veenendaal aan het licht komt en samen met Sven in de finale staat. Marcel wint de finale en de onzekere tijd van het bestaan van de band is voorbij. Marcel de nieuwe frontman, Spike, Jamie, Bas en de toetsenist / co-writer Vince van Reeken kunnen beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière. De nieuwe single "Times Are Changing" scoort dan ook hoog in de hitlijsten.

 

DI-RECT heeft zichzelf eind 2017 compleet in het nieuw gestoken. De sound is dansbaar, opzwepend en de oude soul & funk spat er werkelijk vanaf. Ook op het podium stoomt DI-RECT door. De band staat al jaren aan de Nederlandse top en kan leunen op een flinke reeks radio- en live klassiekers. DI-RECT heeft vrijwel alle grote en bekende festivals in Nederland aangedaan, zoals Lowlands, Pinkpop, Parkpop, Beatstad, Appelpop en vele andere. En nog steeds is DI-RECT, met hun explosieve en energieke live show, een graag geziene gast op de festivals.

 

 

DI-RECT boeken bij Startup Events

 

Na ruim 1500 shows en 8 studioalbums is deze geweldige act een geoliede machine die over het podium raast. Met een flinke rij hits is DI-RECT ideaal geschikt als 'stevige' afsluiter van uw besloten bedrijfsfeest of relatie-evenement. Een optreden vol adrenaline, show en knallende rock. Di-rect boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

DI-RECT @ AFAS Live (Recap)

 

 

 

DI-RECT - Natural High (live)

 

 

Bekijk videoclip Di-rect - Invincible