DJ Dana

 

Dj Dana ( geboren op 9 juli 1974 en opgegroeid in Amsterdam) is nog altijd het boegbeeld van de harddance scene. Vanaf zeer jonge leeftijd is ze al geïnteresseerd in muziek. Ze begon begin jaren negentig met draaien en in 1993 had ze haar eerste boekingen. Ze draaide veel in underground hardcore feesten in de omgeving van Amsterdam. Zo kreeg ze met gemak 7.000 uitzinnige fans bijeen op haar eigen Dana X-qlusive party in de Heineken Music Hal, Amsterdam. Van haar eerste mixalbum ID&T presents Dana gingen er 35.000 exemplaren over de toonbank. In deze tijd werd de basis gelegd voor haar latere enorme succes. Ze bouwde een enorme groep fans op. Iedereen heeft respect voor haar, omdat ze erg symphatiek is en altijd dezelfde Dana is gebleven.

 

In 2001 begon Dana met het combineren van oldschool en UK hardhouse. Deze laatste stijl is een snellere vorm van trance en techno, bekend om de stevige baslijnen. Deze stijl werd zeer populair bij het Nederlandse publiek.

 

Al snel bleek dat het Nederlandse publiek de muziek toch weer harder wilde en uit Italie en Duitsland kwam een nieuwe vorm van hardhouse op. Deze muziek was langzamer dan UK hardhouse en was een stuk harder. Het publiek in Holland ging al snel overstag en een nieuwe stijl was geboren: Hardstyle. Dana werd het absolute boegbeeld van deze nieuwe stijl. Dana van Dreven, beter bekend als DJ Dana, ontwikkelde een compleet eigen stijl in de loop van haar inmiddels tien jaar durende carrière. Een stijl die het best valt te omschrijven als een crossover tussen verschillende vormen van hardere house, overgoten met een stevige vrouwelijke touch.

 

Dj Dana boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Luister DJ Dana