Gerard Joling

 

Gerard Joling een nuchtere jongen uit Schagen heeft bereikt waar hij altijd van droomde: de top! Als kind stond Gerard Joling al graag in het middelpunt van de belangstelling. De start van zijn carrière begon als dressmen in een modeshow waarbij hij veel enthousiaste reacties ontving vanuit het publiek. Dit deed Gerard inspireren om verder te gaan in het showbizz wereldje. De modeshows die hij in die periode veelvuldig loopt, gaat hij afwisselen met het zingen van liedjes en hiermee oogst hij veel waardering. Toch komt zijn carrière nog niet echt van de grond. Wel belandt hij door dit zingen in enkele groepen waarmee singles worden opgenomen die schromelijk floppen. Maar Gerard verliest de moed en vertrouwen in zichzelf niet.

 

In 1985 doet Gerard mee aan één van de best bekeken televisieprogramma' s van Nederland, de Soundmixshow. Deze show brengt een grote ommekeer teweeg, want na het behalen van de slechts derde plaats in de grote finale met het liedje ' Crying' van Don MClean, verschijnt Gerard' s eerste nummer 1 hit: Love Is In Youre Eyes. Van goud naar platina, van platina naar dubbel platina! Vanaf dat moment weet heel Nederland wie Gerard Joling is. Een glanzende carrière volgt, zowel nationaal als internationaal.

 

Op drie mei 2013 behaalt Gerard Joling voor de vierde keer in zijn carrière de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100. Met zijn nieuwe album ‘Ik Ook Van Jou’ komt Joling komt bovenaan de lijst binnen.
De eerste keer dat hij op de toppositie in de Album Top 100 stond, was in 1985 met Love Is In Your Eyes.
Vervolgens wist zijn album ‘No More Bolero’s’, met de gelijknamige nummer 1-hit, in 1989 de eerste plek te bereiken. De volgende eerste positie was in 2007 met ‘Maak Me Gek’.
 

Het is niet bepaald eenvoudig om hem een etiket op te plakken of in een bepaald hokje te stoppen. Gerard is zo veelzijdig, hij is niet alleen zanger, maar ook entertainer, radiopresentator, tv-ster en vooral iemand die in de afgelopen twintig jaar duidelijk zijn eigen stempel heeft gedrukt op de showbizz en er absoluut geen moeite mee heeft om zijn eigen mening luid en duidelijk te verkondigen. Om Gerard Joling kan niemand meer heen, hij is een fenomeen.

 

Gerard Joling boeken bij Startup Events

 

Gerard is in zijn carrière een veelzijdig artiest gebleken die heden ten dage nog steeds de mensen met zijn performance of unieke stemgeluid weet te beroeren. Gerard Joling boeken? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk videoclip Gerard Joling