Gers Pardoel

Gerwin Pardoel werd geboren op 12 mei 1981 in Nijmegen en groeide op in een tradioneel gezin. Er werd voor structuur rust en regelmaat gezorgd door de moeder van Gerwin en zijn vader zorgde voor het inkomen. Wanneer zijn moeder overlijdt aan kanker als Gerwin 17 jaar is veranderd de thuissituatie behoorlijk en raakt Gerwin zijn vertrouwde basis kwijt. Hij zoekt zijn vertier steeds meer buitenshuis.

 

Hij besluit fanatiek te gaan skaten en stelde zichzelf tot doel tot de Nederlandse skate-top te gaan behoren. Uiteindelijk behaalde hij bij een landelijke wedstrijd de negende plek. Ondertussen gaat hij als verkoopmedewerker in een keukenstudio en dat ging hem goed af. Toch vindt hij hierin geen voldoening en voelt hij zich steeds meer aangetrokken tot het maken van hiphop en rap muziek. Hij wil zich hier meer op gaan richten en zodoende beëindigt hij zijn baan als verkoopmedewerker en gaat hij wonen bij zijn broer in Rotterdam.

 

In Rotterdam komt Gerwin de ervaren rapper Postman tegen, die als een mentor is voor Gerwin. Postman verzint tevens de naam ”Gers” wat in het Rotterdam vet en cool betekent. Postman heeft veel muzikale invloeden op Gerwin en hierdoor wordt Gerwin zijn muzikale inzicht breder en beter. Hij ontwikkelt zich als producer en zijn bars worden steeds beter. Op een gegeven moment laat hij zijn muziek aan Steffen Haars horen, de regisseur van New Kids en zo wordt hij in contact gebracht met Sef en Big2 van The Opposites met wie Gerwin uiteindelijk de titel track van New Kids, Broodje Bakpao’, maakte.’

 

Dit wordt een gigantische start want de track staat twee weken op nummer één in de Nederlandse hitlijsten en de videoclip wordt op YouTube bijna tweeënhalf miljoen keer bekeken. Nog geen jaar later had hij met ‘Ik Ga Hard,’ met The Partysquad, Adje, Jayh en Reverse zijn tweede hit op zijn naam staan. Deze track werd ruim vier miljoen keer op Internet bekeken en stond wekenlang in de hitlijsten.

 

Inmiddels heeft Gers een platencontract bij Top Notch en bracht hij eind 2011 zijn debuutalbum ‘Deze wereld Is Van Jou’ uit. Het album heeft ondertussen de gouden status behaald mede dankzij de hits ‘Ik Neem Je Mee’ en ‘Bagagedrager’. Het eerste nummer werd zo’n grote hit dat het officieel de grootste Nederlandstalige hit ooit is (in de Nederlandse Top 40). Ook in België is ‘Ik Neem Je Mee’ een regelrechte hit met al snel de platina status. Als klap op de vuurpijl kroonde 3FM hem met twee 3FM Awards en staat hij op diverse grote festivals waaronder Pinkpop.

 

Gers Pardoel boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

 

Bekijk videoclip Gers Pardoel Doe Maar - Liever Dan Lief