Guus Meeuwis

 

De Brabantse Guus Meeuwis begon 16 jaar geleden aan zijn succesverhaal. In 1994 won hij samen met zijn band ‘Vagant’ het Studentensongfestival in Tilburg met het nummer ‘Het is een nacht’. Niet veel later scoorde Guus Meeuwis samen met zijn band zijn allereerste nummer 1 hit, waarop een lange reeks van successen volgde met onder andere hits als ‘Kedeng, Kedeng’, ‘Het dondert en het bliksemt’ en ‘Verliefd zijn’.

 

Guus Meeuwis zoekt in zijn muziek niet het grote drama op, maar beschrijft juist de ins en outs van het gewone leven, de alledaagse pracht en schoonheid. Niet voor niets behoort deze zanger dan ook tot de absolute top van de makers van het Nederlandse lied. En dit werd ook beaamd door de Edison die Guus mocht ontvangen en wel in de categorie ‘Beste Mannelijke Popartiest’. 

 

In 2005 begon Guus Meeuwis met zijn Groots met een zachte G – concerten. En in de zomer van 2010 viert hij zijn 15 jarig jubileum met maar liefst 6 uiverkochte Groots met een zachte G concerten. Tijdens deze concerten bruist het Philips stadion in Eindhoven van de sfeer en de Brabantse gemoedelijkheid. Tijdens de 12e editie van zijn ‘Groots met een zachte G’ concerten in juni 2017, passeert Guus Meeuwis de magische grens van 50 stadionconcerten. Een prestatie die nooit eerder door een Nederlandse artiest is neergezet. De concertreeks is sinds de start in 2006 uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse muziekevenement van een solo artiest.

 

Bij het boeken van Guus Meeuwis is men gegarandeerd van een geslaagde avond en is de populaire zanger zowel solo als met zijn band in te huren.

 

Guus Meeuwis - Ik Geloof In Geluk (Official Video)

 

 

Guus Meeuwis - Wat Zou Elvis Doen (Live Tijdens Groots Met Een Zachte G 2017)