Handsome Poets

 

Begin 2010 nemen de Handsome Poets hun eerste single Blinded op. Hiermee worden ze Serious Talent bij radio 3FM. In een jaar tijd groeit de band explosief en raakt de juiste snaar bij zichzelf en bij het publiek. In april 2011 winnen ze de 3FM Serious Talent Award.

 

Met 3FM Megahit 'Dance (the war is over)' speelt de band voor het eerst bij De Wereld Draait Door. In de weken die volgen leert het grote publiek de band kennen. Het nummer bereikt een top 10 positie in iTunes.

De band speelt heel veel live. Voor het eerst spelen ze in grote zalen als voorprogramma van Hurts, Naked and Famous en Bløf. Verder zijn ze onderdeel van Serious Talent on Tour. Tijdens festivalseizoen 2011 spelen ze op 60 festivals. In december volgt de Handsome Poets Kersttour, voor het eerst als headliner.


Van december 2012 t/m januari 2013 deed de band een uitverkochte clubtournee door Nederland. Onder andere Effenaar, Paradiso en Tivoli Oudegracht worden aangedaan. De tour eindigt met optredens op Eurosonic en Noorderslag.

 

Op 15 april 2013 kreeg de band met het nummer ‘Sky On Fire’ de Schaal van Rigter uit handen van Miss Montreal voor de meest gedraaide single op 3FM. De band was daarnaast genomineerd voor de 3FM Award voor beste band en beste single (voor het nummer Sky On Fire). 


De muziek is te typeren als frisse, opgewekte pop met een dansbare groove en eighties sounds. De Handsome Poets hebben zich op de kaart gezet en knallen door!

 

 

Handsome Poets boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Get Up (Can U Feel It) - Handsome Poets [Lyric Video]

 

 

 

Bekijk video Handsome Poets - Sky On Fire [Official Video HD] 

 

 

 

Bekijk video clip Handsome Poets - Dance the War is Over