Hans Klok

 

Hans Klok (1969) raakte gefascineerd door het goochelen nadat hij voor zijn tiende verjaardag van zijn opa een eenvoudige goocheldoos had gekregen, waarna hij goocheltrucs begon te geven op verjaardagspartijtjes. Met de hulp van zijn vader begon Hans nieuwe illusies te bedenken en op 14-jarige leeftijd werd hij Nederlands en Europees jeugdkampioen goochelen.

 

Bijgaande foto: Govert de Roos

 

Mede door zijn kenmerkende stijl van snelle, spectaculaire illusies groeide Hans uit tot een professioneel illusionist. Begin jaren '90 trok hij 170.000 bezoekers in Duinrell en werkte hij mee aan theatershows van Andre van Duin en Gerard Joling. Hij won vele nationale en internationale prijzen en schitterde in spectaculaire tv-shows. Internationale faam verwierf Hans vooral door in 1996 tot opperste verbazing van zijn toeschouwers een Mercedes te laten verdwijnen en door een jaar later in een voetbalstadion 25 voetballers tevoorschijn te toveren uit een kleine doos. Hans was inmiddels uitgegroeid tot een ongeëvenaarde illusionist met een geheel eigen stijl.

 

Tijdens het wereldkampioenschap Magie in Dresden in 1997 behaalt Klok en zijn team de tweede plaats in de categorie "illusionisme". In 2001 bouwt de Efteling voor de show van Klok een theater met 1200 zitplaatsen. In 2006 wordt Stage Entertainment Magic opgericht, een nieuw bedrijf waarin Stage Entertainment (Joop van den Ende) en Hans Klok Illusions ieder hun inbreng hebben.

 

Hans Klok kreeg vervolgens de mogelijkheid om in Las Vegas te gaan optreden. Met zijn show The Beauty of Magic speelde hij 144 voorstellingen in het Planet Hollywood Resort and Casino Las Vegas. De show met Pamela Anderson in de rol van assistente, ging op 2 juni 2007 groots in première. Tot de laatste voorstelling op 8 december heeft Hans gewerkt aan zijn wereldwijde bekendheid met zijn shows, zijn samenwerking met Pamela Anderson en zijn optredens in televisie programma's die coast-to-coast werden uitgezonden. Na de oorspronkelijk geplande drie maanden, werd de show met nog eens drie maanden verlengd en werd het aantal shows per week opgevoerd.

 

Hans Klok boeken voor uw evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk de illussies van Hans Klok