Jacques Herb

 

Zanger Jacques Herb geboren te Rotterdam is de jongste uit een gezin van 13 kinderen. Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de "wilde vaart" en daar liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger al horen, hij begeleidde zichzelf daarbij op gitaar. Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner. Zijn eerste single "De Toreador" kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige "zeezenderpiraten".

 

Een jaar later in 1971 kwam zijn grote doorbraak met "Manuela" die na twee maanden niet alleen GOUD maar ook PLATINA werd. Voor meer dan 250.000 verkochte singles. Daarna verschenen nog "Een man mag niet huilen" en "Werkeloos" die eveneens hoog in de hitlijsten terecht kwamen.

In datzelfde jaar won Jacques het songfestival van Sopot in Polen en ontving hiervoor de "Grand Prix Du Disque". Jacques verhuisde naar België waar hij in revues optrad en naast zijn bekende repertoire ook opera- musical- en operettenummers zong.

 

Jacques kwam opnieuw in de publiciteit nadat hij een filmrol vervulde in de film "De tranen van Maria Marchita" van de talentvolle regisseur Paul Ruven, welke tijdens de filmdagen van Utrecht in 1991 een Gouden Kalf won. Het platenlabel VNC bracht in 1993 de CD-album "Een weg terug" uit die tijdens een geweldig comebackconcert in de Poptempel Paradiso werd gelanceerd. Jacques was weer helemaal terug!

 

Een optreden van Jacques Herb laat zich niet in een paar woorden omschrijven. Een feest der herkenning! Met zijn vele bekende meezingers, schlagers, rock & roll en polonaises maakt hij van ieder feest steeds weer een onvergetelijk feest! Jacques Herb staat voor: gezelligheid, professionaliteit, interactiviteit maar, bovenal.........kwaliteit!

 

 

Bekijk videoclip Jacques Herb - Liefde is...