Jan Smit

 

Jan Smit zong vier jaar lang bij het Volendammer jongenskoor - De zangertjes van Volendam. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent. Hij werd hiervoor uitgekozen en het nummer 'Mama' werd vervolgens een groot succes. Hij mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen. De single 'Ik zing dit lied voor jou alleen' kwam op plaats nummer één binnen in de Nederlandse hitparades. Dit was de start van een glansrijke carrière.

 

Na een succesvolle periode in Duitsland, waar hij avond na avond op grote evenementen op trad werd het succes in Nederland voor gezet. In Nederland wisselden de topnoteringen elkaar in rap tempo af en scoorde hij hit na hit zoals ‘Als de morgen is gekomen’, ‘Dan volg je haar benen’, en ‘Laura’. in 2005 schoot hij als een komeet omhoog en zijn populariteit was ongekend. Zijn werk werd bekroond met een Edison, TMF Award, Gouden Harp en alle platina platen. In februari 2013 zet Jan Smit een nieuw Nederlands record met het liedje 'Hoop, Liefde En Vertrouwen' zijn 18e nummer 1 hit op zijn naam. De nieuwe single is op één binnengekomen in de Single Top 100 van de GFK Dutch Charts. Hij stoot daarmee labelgenoot Gerard Joling van de eerste plaats.

 

Zijn dagelijkse leven is te volgen geweest op de televisie met de titels ‘Gewoon Jan Smit’ en ‘Jan Smit, de zomer voorbij’. De realityshow ‘Gewoon Jan Smit’ leverde hem een Gouden Televizier ring op in 2006. Daarnaast laat hij nu ook zijn talent zien op andere vlakken; hij is presentator van verschillende televisieprogramma’s voor de Tros en hij speelt zelfs de hoofdrol in Het Bombardement. Maar muziek blijft het belangrijkste in zijn leven.

 

Een zaal die uit zijn dak gaat blijft voor Jan Smid tot op heden een grote inspiratiebron.

 

Jan Smid boeken voor uw evenement? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk videoclip Jan Smit