Kensington

Kensington is een band met een frisse, gelaagde en moderne sound. Hun debuutalbum Borders brengen ze uit in 2010 waarna een succesvolle tour volgt langs de popzalen, media en festivals. Optredens in De Wereld Draait Door, clips en specials op MTV/TMF, en vooral de 3FM Megahit Let Go zorgen ervoor dat de band volop in de spotlights komt te staan.

 

De populariteit van de band groeit snel en twee nominaties voor een 3FM Award blijven dan ook niet uit. De hoge lat die 'Borders' legt daagt de band uit om bij het tweede album ambitieuzer dan ooit te werk te gaan. Na een imposante reeks zomerfestivals brengt de band de herfst van 2011 door in Berlijn, waar het tweede album wordt geschreven en opgenomen. 'Vultures' is het resultaat. De plaat wordt in London gemixt door niemand minder dan Cenzo Townshend, die met een indrukwekkend CV met daarop o.a. U2, Snow Patrol, Editors, Bloc Party en Kaiser Chiefs heeft bewezen bij de internationale top te horen. Kensington is de eerste Nederlandse band die met Townshend werkt. De single 'We Are The Young' is de overtuigende kennismaking met de nieuwe volwassenere sound en belandt binnen no time op de playlist van 3FM

 

In het najaar van 2012 doet Kensington een uitgebreide Nederlandse clubtournee langs 18 zalen. De band weet een groot deel van de zalen uit te verkopen, waaronder Rotown in Rotterdam en Tivoli Oudegracht in thuisstad Utrecht. Aan het begin van de tour, op 7 september, brengt Kensington Don't Look Back uit als single. Ook deze single doet het goed op radiozender 3FM. De single bereikt nummer 39 in de Mega Top 50 en wordt door de Coen en Sander Show gebombardeerd tot SuperCrazyTurboTopHit. Daarmee is Kensington de enige band die deze eer twee keer te beurt valt.

 

Kensington begint 2013 met shows op het Eurosonic Noorderlag festival en een doet een korte tour langs Nederlandse zalen in maart en april 2013. Daarnaast staan ze op festival als Pink Pop, de Zwarte Cross en Appelpop. Op 18 april 2013 won Kensington een 3FM Award voor beste album voor Vultures, een 3FM Award voor Beste Live Act en de Serious Talent Award. In totaal was Kensington voor vier awards genomineerd.

 

Tijdens Eurosonic in Groningen 2014 werd bekendgemaakt dat Kensington tot Ambassadeur van de Vrijheid 2014 is verkozen. De band ging op 5 mei 2014 met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals om op te treden en om aandacht te vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog.

 

In maart 2015 heeft Kensington voor de gein deelgenomen aan een Poolse talentenjacht 'Must be the Music'. De jury was super enthousiast en dus gingen ze door naar de volgende ronde.

 

De shows van Kensington zijn zeer professioneel van opzet inclusief de zeer perfecte lichtshow. De nummers staan als een huis en deze combinatie maakt het dat de show op alle punten klopt.

 

Kensington boeken voor uw evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Foto credits Kensington: Rahi Rezvani

Bekijk videoclip Kensington - WAR (official video)