Memphis Maniacs

MEMPHIS MANIACS is een live mash-up collectief met een bijzondere staat van dienst voor een band zonder album, label of airplay. Ruim zeven jaar geleden kwam een aantal (toen nog) jonge mannen op het lumineuze idee om het concept van mash-ups op een live toe te passen. Langzamerhand onstond er een band die klinkt alsof een dj knallers uit zéér diverse genres door en over elkaar heen gooit, maar waarbij de draaitafels zijn vervangen door muzikanten.  Het resultaat: Een ongeëvenaarde live show waar de bezieling, de energie en het entertainment vanaf spat.

 

De formule bleek te werken en Noorderslag 2011 luidde een landelijke doorbraak in. Tijdens de zomer van 2011 overtuigde het mash-up collectief door zo'n 60 zeer uiteenlopende festivals plat te spelen (o.a. Paaspop, Dance Valley, Oerol, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Valtifest). Ook 2012 resulteerde in een goed gevulde en gevarieerde festival-agenda. Bovendien werd - na een uitverkochte eerste clubtour in 2011 - in 2012 de Supersize variant georganiseerd, alweer stampvol dampende popzalen en lovende reacties.

 

In 2013 besloot de band de lat na het festivalseizoen nog wat hoger te leggen en organiseerde de Memphis Maniacs Mash-Up Invasion in het Eindhovense Klokgebouw. Ruim 3500 fans waren getuige van een avondvullend spektakel inclusief een twee uur durende Maniacs show met diverse special guests (waaronder Marco Roelofs en Will Rendle van Will & the People). 

 

Memphis Maniacs boeken / inhuren bij Startup Events

 

Memphis Maniacs boeken? Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid en mogelijkheden voor het boeken of inhuren van Memphis Maniacs bij Startup Events. Naast het boeken van Memphis Maniacs denken wij graag mee over de verdere invulling van jullie feest of evenement.

 

Bekijk videoclip - MEMPHIS MANIACS Promo