Mieke

Aan de hand van componist-tekstschrijver en producer Pierre Kartner stapte Mieke in 1973 officieel de wereld van de showbusiness. Met haar allereerste hit ‘Een kind zonder Moeder’ werd Mieke op slag bekend. Toch kon niemand toen vermoeden dat Mieke tot op de dag van vandaag nog steeds door een groot publiek op handen gedragen wordt.

 

Pierre Kartner ofwel Vader Abraham haalt in 1973, tijdens een voorstelling van de ‘Vader Abraham Show’, Mieke naar voren om samen met hem de hit ‘Zou het erg zijn, lieve opa’ te zingen. Hierna volgt er al snel een eerste single, en wordt het duet met Kartner ‘Wat een prachtige dag’ uitgebracht. Voortvloeiend uit de samenwerking destijds met Pierre Kartner en iets later het Schlager genre werden er een aantal gezamenlijke opnames met Dennie Christian gemaakt waarvan in 1985 het alom bekende nummer ‘Zaterdagavond’ een grote hit werd. In 2009 verscheen van dit nummer een nieuwe versie met naast Dennie & Mieke ook Christof & Lindsay. Haar grootste hit bleef echter ‘Een kind zonder Moeder uit 1974’.

 

Wanneer in 1994 Mieke haar echtgenoot overlijdt, besluit Mieke om haar zangcarrière even te laten voor wat het is en richt ze zich voornamelijk op haar privé leven. Maar hierna komt ze in 2001 met een klinkende comeback terug. Met haar single ‘Zoiets als Liefde’ behaalt ze moeiteloos de muzikale voorpagina’s, en wordt ze wederom een veelgevraagde gast in verschillende programma’s van radio en televisie. Gelukkig krijgt ze niet lang hierna ook weer zin in de zaaloptredens. In 2004 viert Mieke haar dertigjarig jubileum met een theatershow waarmee ze met veel succes door Vlaanderen en Nederland toert. Ondanks de vernieuwende aspecten in het repertoire van Mieke blijft haar muziek nog steeds herkenbaar. De klankkleur van haar stem blijft als vanouds: helder en treffend. De vele fans van Mieke worden dan ook nimmer teleurgesteld.

 

Mieke die ooit begon als een kinderster aan de hand van Pierre Kartner, is in de loop van haar carrière uitgegroeid tot een zangeres van formaat die ondanks alle veranderingen in de muziek wereld nog steeds een veel gevraagde artieste is. De hits als:  - ‘Een kind zonder moeder' - 'Mijn beste Vriendin' -  ‘Zomertijd’ - 'Charlie Chaplin' - 'Als ik jou niet had' – ‘Niet elke Oester heeft een parel’ - ‘Mijn engelbewaarder’ en vele andere, zijn nog steeds razend populair en zingt Mieke nog steeds met dezelfde passie als weleer.

 

In 2014 stond Mieke veertig jaar op het podium en ter gelegenheid hiervan verscheen er in november 2014 een verzamelalbum met de titel ‘Mieke’, Veertig Jaar hits’. Tot de dag van vandaag is Mieke niet weg te denken uit de Vlaamse en Nederlandse hitparades! Zowel in België als Nederland staat ze wekelijks op de bühne voor een enthousiast publiek. Tijdens haar hele carrière was Mieke goed voor een verkoop van bijna 2 miljoen platen en Cd’s.

 

Een Award kon dan ook niet uitblijven voor deze sympathieke zangeres. Na artiesten als onder andere Will Tura, Willeke Alberti, Rob De Nijs & Liliane St. Pierre ontvangt Mieke de Golden Lifetime Award. Deze award omvat een bijzondere waardering voor prestaties op muzikaal vlak maar ook op menselijk vlak. Het is een erkenning voor haar gehele oeuvre en de kracht die van Mieke uitgaat, vertaalt in haar muziek.

 

In aanwezigheid van heel wat Nederl andstalige artiesten, collega’s, tekstschrijvers, componisten, muziekmakers en theaterbureaus , burgemeester André Peeters en het Schepencollege van de Stad Aarschot, werden op woensdag 11 mei 2016 voor de 12e maal de Oscars van het Nederlandstalige lied, worden uitgereikt in de CC Gasthuiskapel Aarschot te Belgie

 

De klankkleur van haar stem blijft als vanouds: helder en treffend! Sprankelend en bewogen zorgt Mieke steeds weer emotie, ambiance en top-entertainment op elk evenement of feest.

 

Eerste Liefde - Mieke

 

Bekijk videoclip MIEKE • In voor- en tegenspoed