Nielson

 

De populaire singer-songwriter begon al jong met het maken van muziek. Toen hij als kleine jongetje een drumstel voor zijn verjaardag kreeg, ontstond zijn liefde voor muziek. Hij deed als tiener mee aan verschillende talentenjachten en volgde na de middelbare school een opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht, op de hiphop-afdeling. Hoewel hij dus in eerste instantie begon met rappen, vond hij na zijn opleiding zijn passie: het schrijven en zingen van Nederlandstalige liedjes. Dat dit hem erg goed afging, bleek wel tijdens het programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2012. Zijn deelname aan dit programma maakte hem bekend bij het grote publiek.

 

Nielsons debuutalbum Zo Van Ah Yeah kwam in 2014 op nummer twee binnen in de hitlijsten. Hij scoorde een gigantische hit met het nummer Beauty en de Brains, waarmee hij drie keer platina behaalde. Er volgde een clubtour langs verschillende bekende poppodia, zoals Paradiso en Tivoli. Daarnaast verzorgde Nielson in juni van dat jaar het voorprogramma van Guus Meeuwis.

 

Nielson scoort niet alleen in zijn eentje, maar ook samen met andere artiesten, grote hits. Het nummer Hoe, dat hij in het voorjaar van 2013 opnam met Miss Montreal, werd een gigantisch succes. Het duo won hiermee een 100% NL Award voor de hit van het jaar. Later dat jaar maakte Nielson samen met de mannen van Bløf het nummer Mannenharten, de titelsong van de gelijknamige film. Ook deze single werd een groot succes en stond 14 weken in de Nederlandse Top 40.

 

Een optreden van Nielson is gegarandeerd een feestje. Met zijn eigen show Weet je wat het is? liet Nielson zien dat hij niet alleen goed kan zingen, maar ook een feestje kan bouwen. In 2016 verkocht hij twee keer de Heineken Music Hall uit met een show vol covers, eigen werk en een heuse afterparty. Met behulp van zijn gitaar speelt hij voornamelijk positieve en energieke Nederlandstalige popliedjes.

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en beschikbaarheid voor het boeken van Nielson bij Startup Events.

 

Nielson - Diamant (Official Video)