Nielson

 

Weinig artiesten hebben in een tijdsbestek van slechts 2,5 jaar zo veel bereikt als Nielson. Met een debuutalbum dat op 2 in de hitlijst binnenkwam, enorme hits, gouden én platina awards, optredens in poptempels zoals Tivoli en Paradiso en het voorprogramma verzorgen van Guus Meeuwis, kan men niet anders zeggen dat Nielson zeer succesvol is.

 

Zijn singles ‘Beauty & The Brains’ en ‘Hoe’, die allebei drie keer platina behaalden, en de platina samenwerking met Bløf op het nummer ‘Mannenharten’ waren allen erg succesvol. Vooral de debuutsingle ‘Beauty & The Brains’ zorgde voor instant succes en dit resulteerde in optredens op alle grote festivals van Nederland zoals Paaspop, Vrienden van Amstel Live, Concert at Sea en Indian Summer Festival.

 

Voor ‘Hoe’, samen met Miss Montreal, kreeg Nielson begin 2014 de 100% NL Award voor de hit van het jaar. Met nominaties op zak voor de 3FM, MTV Awards en de Edison award voor Beste Pop-Album bewijst hij een van de sterkste artiesten van Nederland te zijn. In 2014 ontving hij voor zijn zomerhit ‘Sexy Als Ik Dans’ in december ook nog een platina award. Nielson is niet meer weg te denken uit alle Nederlandse festivals. 

 

Nielson - Sexy als ik dans (official video)