Peter Beense

 

Als tiener moest Peter Beense zijn tijd verdelen tussen zijn twee grote hobby's, voetbal en zingen. Hij volgde een opleiding voor kok, en haalde bovendien zijn diploma als brood- en banketbakker. Peter zou beslist hiervan zijn beroep hebben gemaakt, als hij niet op 18 jarige leeftijd de smaak van het optreden te pakken had gekregen. Het werd echter een lange en moeilijke weg.

 

Zingen was weliswaar zijn grote passie, maar om in zijn onderhoud te voorzien rolde hij van het ene baantje naar het andere. Intussen deed hij mee aan alle mogelijke talentenjachten, o.a. in het befaamde "Shorts of London".

Op een gegeven moment werkte hij als kelner op het Rembrandsplein, en daar merkte hij dat de horeca hem goed lag. Dat was helemaal het geval toen hij als zingende kelner in het "Hof van Holland" aan de slag kon gaan.

De grote ommezwaai kwam nadat hij zijn vrouw Marja leerde kennen en hun dochter Melanie werd geboren. Peter merkte toen dat hij meer zekerheid voor zijn gezin wilde. Het jonge stel kon een café aan de Korte Regulierdwarsstraat overnemen en samen besloten zij om het onder de naam "Café Peter Beense" te exploiteren. Tot op heden hebben zij het café nog steeds en, ondanks zijn vele optredens in het land, is Peter er nog regelmatig te horen.

 

Het eerste muzikale succes kwam in 1985. De single "mijn donkerbruine broeder" stond in de Tipparade en Peter mocht bij Chiel Montagne in het televisieprogramma "Op Volle Toeren" optreden.

Enkele jaren later volgde: "Ay ay ay Ajax". Hij zong het samen met Ronald, ook een zingende kastelein, en zij stonden wekenlang met dit voetballied in de hitparade.

 

Elke Amsterdammer kent de volkszanger Peter Beense als Ajax fan. Hij was de eerste niet-voetballende artiest op de grasmat van de Ajax Arena. Ook zong hij bij de historische Ajax huldiging voor 200.000 mensen op het Museumplein.

In de Arena trad Peter vaker op. Bij de feestavond voorafgaande aan het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima, of als voorprogramma bij de concerten van André Hazes. En uiteindelijk, na diens overlijden, ook bij de gigantische herdenkingsplechtigheid voor André in de Arena.

 

De carrière van Peter Beense ging de afgelopen jaren stap voor stap omhoog. Zijn eerste "echte" concert in theater Carré was in een halve dag uitverkocht. Daarna volgden jaarlijkse concerten in de Heineken Music Hall, een spektakel waar zijn fans telkens naar uitkijken.

Het album "Een goede vriend" zorgde voor veel televisie optredens. Niet alleen met de titelsong, maar ook met liedjes als "Fiësta", "M"n kleine meid" (speciaal voor zijn dochter geschreven) en het prachtige "Ik mis je zo". Met ruim 200 optredens per jaar behoort hij inmiddels tot een van de meest gevraagde zangers van ons land.

 

Peter brengt live een gevarieerd repertoire, en 't is van begin tot eind natuurlijk feest in de tent !

 

Peter Beense boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk videoclip Peter Beense - Ga Nu Maar Weg