Racoon

 

In 1996 besluiten Bart van der Weide en Dennis Huige te stoppen met hun hardcoregroep Vict’em. Dennis begint gitaar te spelen en Bart verzint teksten op de muziek. Ze noemen zichzelf Racoon en geven drie liedjes uit op de verzamel-cd Characters van het Nationaal Pop Instituut. Binnen een paar maanden komen twee andere bandleden erbij: Stefan de Kroon, die basgitaar speelt en Paul Bukkens, die drumt.

 

In 1999 speelt Racoon op het muziekfestival Noorderslag. Hierop krijgen ze aanbiedingen van diverse platenmaatschappijen en ze tekenen bij S.M.A.R.T.-label van platenmaatschappij Sony. In januari 2000 komt het debuutalbum; Till Monkeys Fly uit, geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad). Binnen een paar maanden is het nummer Feel Like Flying Megahit op Radio 3 FM en speelt Racoon op Parkpop en Lowlands.

In 2008 beëindigt Sony het contract met Racoon. Hoewel ze op zoek moeten naar een andere platenmaatschappij, blijven ze touren. Tijdens een uitzending bij 3FM sluit Racoon een contract met PIAS. Het derde album van Racoon dat Another Day gaat heten wordt geproduceerd door Michel Schoots. Dit album staat ruim anderhalf jaar in de hitlijsten. Door dit album is Racoon nog bekender in Nederland geworden. Ook brengt dit album één van de grootste hits van Racoon, 'Love You More', voort. Racoon wordt een van de meest geboekte acts op de Nederlandse festivals.

 

In 2013 bestaat Racoon vijftien jaar en om dat te vieren brengt de Nederlandse band op 15 maart 2013 'The Singles Collection' uit. Op dit verzamelalbum staan alle nummers die Racoon ooit als single uitbracht, waaronder Love You More, No Mercy en Feel Like Flying. Op 17 maart 2013 vond er een concert plaatst ter ere van hun 15-jarig bestaan Dit concert  was onderdeel van de reeks jubileumconcerten in Amsterdam, Eindhoven en Apeldoorn.

 

Op 30 mei 2013 heeft Racoon de Rembrandt Award gewonnen in de categorie 'Beste Filmhitsong'. De band uit Goes heeft de prijs gewonnen met het nummer 'Oceaan' wat voor de Nederlandse film 'Alles is Familie' is geschreven. Jaarlijks worden de Rembrandt Awards uitgereikt. De Rembrandts Awards zijn de jaarlijkse Nederlandse publieksprijzen voor film.

 

Racoon boeken - Startup Events

 

Dus of het nu gaat om het ontroeren van het Nederlandse theaterpubliek of om het (festival)publiek massaal te laten meezingen; een optreden van Racoon is gegarandeerd een succes.

 

 

Bekijk videoclip Racoon