The New Shining

The New Shining ontstond in de zomer van 2006. De drie leden van de band, Xander “Nax” Stok (vocals en gitaar), Arjan “R” Nijman (bass en backing vox) en Vincent “Vince” Stok (drums), speelden echter al zo’n 10 jaar met elkaar in diverse bands. In 2006 werd besloten met zijn drieën verder te gaan onder een nieuwe naam: The New Shining. Naast gitaar nam Nax nu ook voor het eerst de zang voor zijn rekening. Het bleek een gouden greep te zijn.

 

Na 15 jaar trouwe dienst besluit drummer Vince begin 2012 de band te verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Roel van der Sluis. De internationaal klinkende 3-mans formatie van Nederlandse bodem timmerde de afgelopen jaren hard aan de weg en wist zich goed op de kaart te zetten. Na het uitbrengen van ‘Supernatural Showdown’ in 2008 en het in de USA opgenomen album ‘Hedges against the Night’ in 2009, werd de band in mum van tijd tot 3FM Serious Talent uitgeroepen en ontvingen hun albums lovende recensies in vakbladen o.a. als OOR en het Duitse Rock Hard. Eind 2008 volgde zelfs een top 10 notering in de Amerikaanse alternative charts voor hun single ‘Red Eyes’.


The New Shining genomineerd is voor een 3FM Award voor Beste Single met 'Can't Make Up My Mind', en voor een 3FM Serious Talent Award. De single 'Can't Make Up My Mind' was een grote hit op alle grote radiostations, werd uitgeroepen tot beste song van 2012 op Radio2 en kwam zelfs de Top2000 binnen. De band speelde op het Songbird Festival en plakte daar een uitverkochte clubtour aan vast.

 

The New Shining speelde de afgelopen jaren op vele podia en festivals. Zo was de band te bewonderen op Bospop, in Ahoy, Heineken Music Hall en als finalisten bij de ‘Grote Prijs van Nederland’. Van 2009 tot eind 2011 was The New Shining ook het vaste voorprogramma van de levende rock legende ‘The Golden Earing’. Najaar 2012 tourde The New Shining door Nederland in o.a. een uitverkocht Tivoli, Paradiso, Rotown en Mezz.

 

The New Shining boeken voor uw evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Startup Events.

 

Bekijk de videoclip van THE NEW SHINING - Do The Right Thing