Tïesto

 

Tiësto, ook wel aangeduid als DJ Tiësto, artiestennaam van Tijs Michiel Verwest wordt beschouwd als een van de beste internationale dj's. Tevens is hij verscheidene malen verkozen tot beste dj ter wereld. Muziek is altijd Tiësto's grote liefde geweest. Op jongere leeftijd luisterde hij naar shows als de Soul Show en Ben Liebrand’s In the Mix. Vanaf dat moment was het ook zijn passie om platen te draaien en te mixen. tieIn de periode 1984 tot 1992 draaide Verwest oude discoplaten op studentenfeesten en tijdens drive-inshows. In die tijd dacht hij nog niet dat hij zijn geld zou kunnen verdienen als dj. Ook begon hij hardcore house te draaien. Maar zijn liefde voor muziek ging al uit naar trance. Hij probeerde eigen werk aan de man te brengen en stuurde veel tapes naar bekendere dj's, clubs en organisaties.

 

Vanaf 1988, toen hij negentien was, stond hij achter de draaitafels in discotheken te Breda (Spock) en omstreken, drie avonden in de week. Als een producer hem hier in zijn vaste tent 'De Spock' in Breda ziet en hoort draaien, besluit hij hem te gaan helpen bij zijn carrière. Tijs brengt de cd 'Forbidden Paradise' uit en breekt door in Engeland en in de Scandinavische landen.

 

Tiësto is als dj van meerdere markten thuis. Was hij eind jaren negentig nog een echte trance-dj, begin 21e eeuw heeft hij zich begeven in de genres trance, house en techno. Door al het rondreizen over de wereld is hij met tal van stijlen in aanraking gekomen. Mede door zijn sympathieke uitstraling is hij uitgegroeid tot een van populairste DJ in Nederland en ver daar buiten en heeft hij een vast plaats in de DJTop-5 van de wereld.

 

Tiësto boeken bij Startup Events

 

Tiësto boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en beschikbaarheid voor het boeken of inhuren van Tiësto voor je evenement of festival.

 

 

Bekijk videoclip Tïesto