Van Dik Hout

 

Van Dik Hout mag zich rekenen tot één van Nederlands meest populaire bands en kan inmiddels terugkijken op bijzondere carrière. In 1994 kwam de grote doorbraak. De combinatie van stoere rock en mooie Nederlandstalige teksten bleek een schot in de roos.

 

De basis van de band ligt in Den Helder. Martin, Dave, Sandro en Benjamin kennen elkaar al jaren. Ze spelen tijdens hun middelbare schooltijd samen in de schoolband. Het repertoire bestond uit covers en de muzikanten spelen meestal onder de naam Blind Dog Fulton.

Drummer Louis de Wit speelt in een concurrerende schoolband en wordt bij hun band gehaald, als blijkt dat de vaste drummer de ontwikkelingen niet kan bijbenen. Vanaf dat moment is de bezetting van de groep onveranderd en breken ze onder de naam van Van Dik Hout door met het nummer Stil in mij.

Vervolgens verschijnen Alles of Niets en Meer dan een ander. De nummers staan ook op de debuut-CD Van Dik Hout. Radio presentator Frits Spits noemt Van Dik Hout de ontdekking van 1994 en krijgt gelijk. Het album staat meer dan zestig weken in de albumlijsten en wordt bekroond met platina. De band maakt zijn festivaldebuut op het bevrijdingsfestival in Haarlem.Het vijftal gaat hierna touren. Twaalf keer per maand staat de band op de planken Van Dik Hout manifesteerde zich meer en meer als een indrukwekkende live-act waarbij vele festivals en evenementen als hoofdact werden aangedaan. Zo zette Van Dik Hout bij het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Maxima in 2002 de hele Amsterdam Arena op zijn kop. Naast deze grote shows toerde Van Dik Hout de laatste jaren ook langs de Nederlandse theaters.

 

Van Dik Hout wordt over het algemeen beschouwd als één van de belangrijkste bands in het nederpop genre.

 

Van Dik Hout boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.
 

 

Bekijk live optreden Van Dik Hout - Stil in mij